GRUNDUTBILDNING YKB LASTBIL - DISTANS

Grundutbildningar
53 510 KR56 200kr KR

Organisatör

Söderkulla Tung Trafik AB

Telefonnummer

033 - 430 08 00

E-postadress

kontoret@soderkulla.se

VÄLJ ÖNSKAT DATUM

Observera att ni måste behärska Svenska i tal och skrift.

Vår nya grundutbildning på distans passar både dig som inte har lastbilskort sedan tidigare, men också dig som redan har körkort för lastbil men som saknar yrkesförarkompetens - YKB. Utbildningen är ett alternativ till vår populära grundutbildning och istället för fem veckors heltidsutbildning på plats hos oss kan du här studera på distans under tio veckor. Måndag och onsdag varje vecka mellan 8-17 har du lärarledd teoriundervisning med föreläsningar, övningar och seminarier.

Äntligen finns det ett alternativ för dig som vill utbilda dig till yrkeschaufför men som vill studera i ett lugnare tempo eller på distans. Praktiska moment i utbildningen sker på plats hos oss på Söderkulla. Du får här allt du behöver för att klara körkortsteori och yrkesförarkompetens - YKB, samt tio timmar körutbildning. Körutbildningen kan för dig som inte har lastbilskörkort användas som en del av din körkortsutbildning. Du som har lastbilskörkort kan om du vill använda dina tio timmar körning som en del av körkortsutbildningen för att komplettera din behörighet med tungt släp, behörighet CE. För dig som redan har C-kort, och inte har tänkt att ta CE-kort, är tio timmar körning ändå obligatorisk.

Kursen ges på distans och förutsätter att deltagaren har tillgång till internetansluten dator, webbkamera och headset. Det är närvaroplikt och ID-kontroll varje utbildningsdag. Undervisningen består av föreläsningar, övningar och seminarier. Kommunikation med lärare och kursdeltagare sker i första hand via den webbaserade lärplattformen. Undervisningen bedrivs på svenska

I priset ingår minst 130 timmar teoretisk utbildning samt tio timmar körning som utgår från Söderkulla Tung Trafik i Borås. Körlektionerna bokas separat, på tider som passar er. Även kurslitteratur ingår.

Kunskapsmässigt har utbildningen samma innehåll som vår grundutbildning som du kan läsa mer om här.

Du måste inneha körkort för personbil samt ha körkortstillstånd för lastbil och vara bosatt i Sverige för att för att kunna delta i kursen. Du förväntas ha grundkunskaper motsvarande personbilskörkort.

Ni måste behärska Svenska i tal och skrift.